Kivat sisäpuuhat – 7 hauskaa touhua

Kevätsää on kauneimmillaan, mutta välillä on pakko pysyä sisällä. On päiväunia, ruuanlaittoa ja välillä vain laiskoja päiviä. Aloin kuitenkin kerätä sisäleikkejä siltä varalta, että korona sulkee meidät pientä pihaamme lukuun ottamatta seinien sisään. Toivottavasti näistä on teillekin iloa.

Ruutuhyppely. Tämä satoja vuosia vanha perinneleikki on ansiostakin edelleen suosittu! Teippaa maalarinteipillä ruudukko lattiaan ja valitse sopivat ”pantit”, joilla edetään ruudukkoa pitkin. Meillä heitettävinä pantteina toimivat pienet hernepussit.

Ruutuhyppely sisällä vaatii vain maalarinteippiä ja sopivat ruutupantit.

Kuurupiilo, – vai mörköpiilo? Kuurupiilo saa ihan uuden jännitystason kun se toteutetaan joko hämärretyssä asunnossa tai vähän myöhemmin illalla. Etsijät toiseen huoneeseen taskulamppujen kera ja ”mörkö/kummitus” menee piiloon. Kun örriäinen löydetään, se jahtaa riemusta ja jännityksestä kirkuvia etsijöitä kunnes etsijät pääsevät takaisin ”turvaan” valaistuun huoneeseen josta lähdettiin. Jos lapset ovat isompia, voidaan mörköä vaihdella, ihan pienille tämä on usein liian jännää odottaa pimeässä.

Kauneussalonki. Sormien– ja varpaankynsien lakkaus, uusi kampaus ja totta kai pieni suklaapala hienon salongin henkeen. Jälkikäteen välipalan sijasta pieniä, sieviä suupaloja (tee perusvälipalasta hieman ”hienompi”). Tässä yhdistyy näppärästi söpöstäytyminen, yhteinen tekeminen ja välipala.

Autopesula/duplojen kylvetys. Vesileikit viehättävät aina. Varaa vanha hammasharja tai vaikka piippurassi ja lapsi tai lapset jaksavat viihtyä hyvän tovin. Toimii myös etätyöskentelijälle.

Aarteenetsintä. Piirrä lapsille aarrekartta ja revi tai leikkaa vihjeet erilleen. Joka lapulla on vihje seuraavan luokse ja viimeisessä tietysti vihje, mistä löytyy aarre. Jos teet kartan edellisenä iltana ja monessa osassa, saat myös etätyöskentelyaikaa. Aarteeksi riittävät esimerkiksi muutama karkki tai tikkari + xylitolpastilli, tarrat, pääsiäismunat, mitä vain keksit! Meillä käväistiin myös pihalla pienen asunnon kurimuksessa, mutta tämä toimii hyvin pelkästään sisätiloissakin.

Tämä oli liian helppo: ”Rengaskeinu!” hihkaisi esikoinen välittömästi.

Leipokaa! Teeleivät, sämpylät, mokkapalat tai pannukakku on lapsista aina hauskaa tekemistä. Lisäksi nyt kun kaupoista on hamstrattu valkoiset leivät, mikä olisi ihanampaa kuin uunituoreet sämpylät?

Porkkanasämpylät hupenivat hetkessä parempiin suihin.

Kylvittekö jo rairuohon? Älkää ihmeessä lopettako siihen. Kaupoissa on tällä hetkellä paljon siemeniä ja alkaa olla juuri oikea aika idättää taimet. Kukkia, yrttejä vai kasviksia? Hauskaa voi olla istuttaa myös valmis yrtti kotiruukkuun. Kokemukseni mukaan basilika, persilja ja ruohosipuli eivät ole vaihdosta moksiskaan. Lapset ovat innoissaan ja joka aamuinen kastelu on odotettu tapahtuma.

Pieniksi rairuohopurkeiksi käyvät tuunatut maitopurkit. Samalla saa yhdistettyä hommaan askartelun. Näitä voi koristella halutessaan reunuksin, kimaltein ja strassein, mutta meillä oli kovin malttamattomia rairuohon kylvijöitä!

Ensi viikolla 6-7 erilaista askartelua! Kannattaa tsekata. 🙂

One thought on “Kivat sisäpuuhat – 7 hauskaa touhua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s