Parempi perunamuusi

Meidän nirsoilijat ei meinaa perunamuusista perustaa, mutta tällä siitä saa maistuvaa. Aromisuola ei petä taaskaan!

2 isoa perunaa tai 3-4 pienempää ruokailijaa kohden
Maitoa
Iiiiso köntti voita
Aromisuolaa
Halutessa tilliä tai kuullotettua sipulia Valitse jauhoisia perunoita tai se punainen pussi. Keitä pehmeiksi n. 20 min, älä hajoaviksi, jolloin perunat vettyvät. Muussaa perunat survimella, ÄLÄ käytä sauvasekoitinta! Se tekee helposti perunoista kuin perunoista liisteriä. Lisää muussatessa maitoa kunnes muusi on kuohkeaa ja aromisuolaa maun mukaan ja loppuvaiheessa sekoita sekaan kunnolla voita. Varo ettei muusista tule liian suolaista. Nauti!

One thought on “Parempi perunamuusi

 1. Tähderuoka yli jääneestä perunamuusista. Tee perunamuusia tarkoituksella niin runsaasti yli tarpeen, että saat tämän mainion helposti valmistettavan tähderuuan.

  Siirapilla makeutettu perunalaatikko yli jääneestä perunamuusista.

  OHJE:

  Lisää yli jääneeseen perunamuusiin maitoa niin että saat notkeahkon muusimaisen soseen. Lisää tummaa siirappia ½-1 desilitra litraan ohennettua sosetta. Tumma siirappi antaa sopivasti väriä. Tarkista suola, mutta perunamuusin suola yleensä riittää. Jos haluat, niin mausta kevyesti jauhetulla muskotilla.
  Laita sose kunnolliseen voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Paista aluksi noin 180-200 asteisessa uunissa. kun pinta saa hiukan väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat yli jääneestä perunamuusista erinomaisen mehevän siirapilla makeutetun perunalaatikon.
  Paista yli jääneestä perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua perunalaatikkoa 3-4 tuntia

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s