5 hauskaa ja helppoa askarteluideaa

Nyt niitä askarteluja!

Helpot siilit. Tarvitset: ruskeaa pahvia, sakset, mustan tussin, erikeeperiä ja havunneulasia. Piirrä siilit ja leikkaa ne ilmavasti pahvista irti. Levittäkää erikeeperiä reilu kerros siilin piikkien kohdalle. Liimatkaa havunneulaset ja antakaa kuivua. Supersuloiset siilit ovat heränneet talviunilta.

Ikkunataide. Tarvitset kontaktimuovia, sakset, teippiä ja kaikkea hauskaa kiinnitettävää. Kokeilkaa värikkäitä silkkipapereita, papereita tai serviettejä, kimalteita, strasseja, piippurassia, nappeja, pumpulia, foliota… Mitä vain keksitte!

Mittaa sopiva määrä kontaktimuovia ja kiinnitä se reunoistaan teipillä ikkunaan tarrapuoli sisäänpäin. Ja eikun taiteilemaan!

Innokkaat taiteilijat eivät malttaneet odottaa kunnolla kiinniteippaamista, mutta suosittelen reunasta reunaan. Tulee paljon kauniimpi, kestävämpi ja siistimpi.

(Pääsiäis)tiput. Tarvitset: sakset, munakennon, sormivärit, irtosilmiä, mustan tussin, keltaista kartonkia, höyheniä, serviettejä tai silkkipaperia sekä oranssia paperia tai kartonkia.

Tehkää ensin nokat ja silmät leikkaamalla munakennojen sisäpuolelta ”nokka” ja silmät. Värittäkää sormiväreillä ja liimatkaa tai piirtäkää silmät. Mittaa kartongille oikeankokoinen pää silmien ja nokan ympärille. Jatka tekemällä pyöreä vartalo. Voit piirtää ensin lyijykynällä ja vahventaa lopullisen muodon tussilla. Piirrä oranssille kartongille tipujen jalat. Muista jättää liimausta varten jalalle mittaa! Leikatkaa tipujen vartalot ja jalat irti ja liimatkaa nokat ja jalat. Levittäkää liimaa päähän ja vartalolle ja kiinnittäkää sulat tai suliksi leikatut servietit/silkkipaperit. Vinkki! Jos tipuun kiinnittää taakse kukkakepin tai syömäpuikon, siitä saa nukketeatterinuken.

Kaksivuotiaan tipu pää kallellaan.

Rannekoru. Tarvitset: mustaa ja vaaleanpunaista askarteluhuopaa, ommeltavia helmiä, tarranauhaa, joko neulan ja lankaa tai kangas-/yleisliimaa esim. erikeeper.

Mittaa sopivan pituinen pätkä askarteluhuopaa ja leikkaa se irti. Ommelkaa tai liimatkaa ensin tarranauha reunoihin. Muista laittaa tarranauhat vastakkaisille puolille! Suosittelen vahvasti ompelemista muutamin pistoin, sillä vaikka liima on helpompi tulevalle eskarilaiselle, kaulakorun käyttöikä jäi liiman heikentyessä harmillisen lyhyeksi. Leikatkaa pinkistä huovasta  sopivan kokoiset sydämet ja kiinnittäkää ompelein tai liimalla helmet keskelle. Ommelkaa tai liimatkaa koristeet rannekoruun. Valmis!

Hauskaa ja helppoa. Mikä ettei tekisi kaverikorunkin ja laittaisi postissa tervehdykseksi.

Ompelukuvat. Tarvitset: Pahvia, n. keskipaksua lankaa, lyijykynän, pyyhekumin, mustan tussin, isohkon neulan, saksenkärjet tai jonkin piikin.

Tämä melkein jokaisen lapsuudesta tuttu juttu on helppo toteuttaa vaikka karanteenissakin. Pahviksi käy mikä tahansa pizzalaatikko tai muropaketti nurjalta puolelta. Piirrä lyijykynällä äärimuoto. Tee pisteet yhden tai kahden sentin välein ja piirrä väliin aina viiva. Kumita lyijykynäjäljet. Pistä terävällä kärjellä reiät pisteiden kohdalle. Pujota lanka neulaan ja anna lapsen ommella.

Jos saatte onnekkaasti valkoista kartonkia, voitte värittää kuvan lopuksi.

Kuvan ei tarvitse olla monimutkainen, lapsi nauttii helpoistakin ommeltehtävistä. Jos joku kaipaa vinkkejä tai videota helppoihin kuviin, saa kommentoida tai laittaa viestiä! Lupaan silloin tehdä muutaman Instagramiin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s