”Mikä ihmeen sarjakusija?!”

Meillä on kiusallinen vaiva. Keskimmäinen, juuri 4 vuotta täyttänyt poika, on useamman kuukauden pissannut useamman kerran päivässä alushousuihin. Hän olisi mieluiten aina nakuna ja tällöin vahinkoja ei tapahdu koskaan. Mutta alushousut! Päivävaatteet! Ulkohaalari! Vaikka viedään vessaan, kysytään onko hätä, jossain vaiheessa vahinko tapahtuu.

Minusta ei pissaa normaalia tiheämmin. Alushousut on oikeaa kokoa ja hän on itse saanut valita Ryhmä Hauta ja Salama McQuuenia. Yleensä housuihin lirahtaa vain vähän ja hän siinä vaiheessa hoksaa kipaista potalle. Mutta välillä on sitten ollut kaikki ulkovaatteita myöten pissassa.

Kaiken kukkuraksi poitsu piilottelee virtsankatkuisia alushousuja vessaan, josta ne löytyvät haisevina joskus vasta seuraavana päivänä! Hän osaa viedä alushousut myös pesukoriin, jonka vuoksi aina ei muista ratsata vessaa joka käynnin jälkeen.

Tilanne kulminoitui jo kun yhden päivän aikana menivät ahkerasta vessassa viemisestä huolimatta jo viidennet pöksyt vaihtoon. Ja niiden myötä ulkohaalari, sukkahousut, housut ja jopa paita!

– Mikä ihmeen sarjakusija-juttu tää on?! tiuskaisin turhautuneena.

Poika tuijotti minua synkkänä alta kulmiensa ja työnsi alahuulen mutruun.

Nolotti heti. Eihän lapsi tätä pahuuttaan tee, mutta kyllä se välillä turhauttaa silti. Kysytään onko hätä, viedään vessaan, mutta joskus jopa tunnin ulkoilu on liikaa vaikka olisi just käytetty ennen ulos lähtöä! Mutta eihän aikuinen saisi kiukustua, kun vahinko tapahtuu.

Nyt päätin alkaa seurata, onko kyseessä vain malttamattomuus mennä vessaan vai tarvitaanko tutkimuksia. Kipeältä ei vaikuta ja öisin ei kastele. Tosin eipä pidä niitä alushousujakaan öisin, ja silloinhan vahinkoa ei ikinä silloin tapahdu. Ihme juttu. Onko kalsareissa jokin kusiärsyke, joka saa kastelemaan?

One thought on “”Mikä ihmeen sarjakusija?!”

  1. Voi olla elimellinen (sori huono suomi) vaiva. Me saatiin lähete endokrinologiaan tytön kanssa kun ei pystynyt pidättelemään. Saatiin myös aika jonkinlaiselle terapeutille joka selitti ja kertoi lapsen tasolla suoliston ja rakon toiminnasta. Meidän tytöllä vaiva hävisi ajan myötä. Terapeutti sanoi että useasti pissavaivojen takana on se että lapsi ei jio tarpeeksi.. en muista perusteluja .

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s