Vinkkejä verkko-opiskeluun

Osallistuin ammattikorkeakoulujen yhdistettyyn pääsykokeeseen kesän alussa ja tiesin sen menneen hyvin. Pisteet olivat hyvät, mutta tänä vuonna suosittiin todistusvalintaa, joten taso oli ennätyksellisen korkea. Olin täysin murtunut, kun tulokset tulivat enkä päässytkään yhteisvalinnassa opiskelemaan. Mutta ihmeiden aika ei ole ohi:

Minä sain kuin sainkin lopulta opiskelupaikan! Aloitin avoimessa ammattikorkeakoulussa polkuopiskelijana pari viikkoa sitten.

Opinnot suoritetaan lähes täysin verkko-opintoina. Olin kuvitellut sen paljon helpommaksi, kuin mitä se on. Ensinnäkin kukaan ei sano, mihin toimeen kannattaa milloinkin tarttua. Kaikki on itsestä kiinni. Toki siellä on lukujärjestys, tehtävät ja deadlinet, mutta ensimmäisen viikon olin täysin pyörällä päästäni mitä tehdä ja mistä aloittaa. Hiljalleen opintojen järjestäminen alkoi onneksi jäsentyä. Nämä olen itse todennut kaikkein parhaiksi vinkeiksi:

Kalenteriin merkattuna kaikki deadlinet ja myös milloin aloittaa kukin tehtävä. Tämä on supertärkeää. Ellei merkkaa milloin mikäkin tehtävä tulee aloittaa, ne kasautuvat kaikki loppumetreille.

Koko vuoden seinäkalenteri, mihin merkataan projektien, tenttiin lukujen ja tehtävien aloituspäivämäärät selkeästi näkyviin sekä deadlinet. Minusta selkeintä on käyttää kunkin kurssin kohdalla oman väristä korostuskynää. Näin tarvittaessa löydän kurssin tietoineen nopeasti ja näppärästi. Nämä kannattaa myös yliviivata tai muuten merkata tehdyiksi kunhan tavoitteet on saavutettu.

Vihko, jossa on kunkin kurssin tehtävät ja deadlinet sekä muistiinpanot. Kalenterista näkee osan, mutta vihkoon saa kirjattua myös tärkeät tiedot ja muistiinpanot. Olin ajatellut käyttää opinnon muistiinpanoissa läppäriä, mutta sillähän minä kuuntelen ja osallistun luennoille eikä samanaikaisesti muistiinpanojen kirjaaminen wordiin vain ollut toimiva ratkaisu diojen tai muiden kuvallisten viestien vilistäessä.

Varaa aika opiskelulle päivittäin ja pidä siitä kiinni. Laistaminen kostautuu viikonloppuna jolloin olisi tarve myös levolle.

Kysy aina kun on kysyttävää. Olen aivan varmasti kysynyt kaikkein eniten niitä tyhmiä kysymyksiä. Mutta se on paljon parempi kuin pyöritellä yksin päätään ja pähkäillä käyttäen turhaan aikaa ongelmaan, joka selviää muutamassa sekunnissa kysymällä.

Opintoja on takana nyt vasta parisen viikkoa, joten on tietysti aikaista sanoa ovatko nämä takuuvarmasti toimivia vinkkejä. Tai unohdinko jotain. Mutta jos joku muukin pähkäilee samojen asioiden kanssa, tästä toivottavasti on apua.

Onnea kaikille opintonsa tänä syksynä aloittaneille ja hurjasti tsemppiä heille, jotka osallistuvat seuraavaan yhteishakuun. Ennätysmäärä aloituspaikkoja muuten tänä syksynä! Kaikki peukut pystyssä teille! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s