Talvipäivän tomaattikeitto (Äidin parasta tomaattisoppaa)

Tämä on meillä ollut aivan yllättäen hitti! Tein ensimmäisen version eräänä iltana, kun himoitsin tomaattikeittoa ja lapset tyhjensivät kattilallisen. Itse sain vain pienen annoksen. Annoksen juju on sen helppous, nopeus ja edullisuus. Hirveästi tässä ei ole energiaa per syöjä, joten suosittelen tarjoiluun patonkia, rehtiä ruisleipää tai näkkäriä voilla ja mahdollisilla lisukkeilla. Esikoinen nimesi tämän ”Äidin parhaaksi tomaattisopaksi”. Minulla ei kovin ole mitään nimeä vastaan. 😀

Talvipäivän tomaattisoppa

1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaatteja
Halutessa mukaan voi heitellä myös kirsikkatomaatteja
1,5 kasvisliemikuutiota
0,5-1 dl vettä (säästeliäs huuhtoo tällä tomaattipurkit ja -tölkit!)
1-2 rkl voita
0,5 dl kermaa
Ripsaus mustapippuria

Jos haluaa hifistellä, koristeeksi voi heittää aina varmaa persiljaa. Meillä nälkäiset suut hyökkäsivät kimppuun ennen tällaista upeutta.

Huom! Tämä tehdään alusta loppuun kattilassa.

Hienonna sipulit. Kuullota ensin sipulit voissa kattilassa n. 2-3 min. Jos et käytä valkosipulinpuristinta, muista painella veitsen lappeella maut esiin valkosipulista. Kun sipulit alkavat olla pannulla pehmenneet, iske sekaan tomaattimurska, säilötyt tomaatit (halutessa kirsikkatomaatit) ja huuhtele purkit/tölkit pienellä vesimäärällä. Painele ehjät tomaatit silpuksi, kun seos kiehahtaa. Kun soppa alkaa kiehahtaa, lisää mukaan liemikuutiot. Ripsauta hetken päästä mukaan vähän mustapippuria, lisää puoli noin desiä kermaa, kuumenna tai kiehauta ihan kevyesti ja tarjoile heti.

Supernirso kuopuskin tykkää tästä!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s