Ihanat uunijuurekset

Satokausi alkaa olla parhaimmillaan ja sen huomaa kielen päällä. Juurekset ovat maistuvia ja maukkaita. Tätä uunijuuresreseptiä voi muokata mielensä mukaan. Kokeile palsternakkaa tai kukkakaalia joukossa tai korvaa hivenen kitkerä lanttu niillä. Meillä molemmat isommat söivät sinänsä oudon näköistä (punajuuren värjäämää) ruokaa ihan hyvin ja kuopus jopa santsasi. Jos pelkät uunijuurekset fetalla eivät täytä, paista pannulla kylkeen soijanakkeja (Hälsans kök on meillä suosittu) tai paloittele ja käristä lihaisaa kabanossia.

Tämä on kasvisten kuorimisineen ja paloittelemisineen hivenen työläämpi, mutta valmis ruoka palkitsee! Tästä syö 5 henkeä vähintään pari päivää tai sitten tätä voi tehdä maistuvaksi satoruuaksi isommallekin vierasporukalle. Reseptin on kehitellyt jälleen ihana aviomieheni. Kiitos hänelle!

1 kg perunaa
1 kg punajuurta
1 kg bataattia
500 g lanttua
500 g porkkanaa
2 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
3-4 rkl oliiviöljyä
 suolaa ja pippuria maun mukaan
1 pss kuivattua persiljaa tai nippu tuoretta
2 pakettia fetaa
3-4 rkl tummaa siirappia

Kuori ja pilko kasvikset ja paloittele feta. Silppua valkosipuli ja painele veitsen lappeella maut esiin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kasvikset, valkosipuli ja päällimmäiseksi feta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle oliiviöljy ja tumma siirappi. Sirottele lopuksi persilja. Paista 200 asteisessa uunissa n. 60 minuuttia.

Kun lapset pääsivät yli ”oudonvärisestä” ilmestyksestä, ruoka maittoi vallan mainiosti.

p.s. Jos lapset ovat isompia, anna kuorimaveitset käteen ja laita kuorimaan siinä sivussa. Saat ehkä jotain pientä apua, lapset tuntevat osallistuvansa ja tekevänsä tärkeää työtä ja lisäksi teette jotain hauskaa yhdessä.

p.p.s. ”Miksi reseptitiistai” ilmestyy vasta keskiviikkona? Selvittelin tiistai-illan bloggaamisen sijaan muistisairaan läheisen asioita. Tiedättehän? Kun välillä ei tiedä missä on, miksi on tai miten on päätynyt. Rakas ihminen, jonka kanssa asioita hoitaessa ei aina tiedä itkeäkö vai nauraa.

2 thoughts on “Ihanat uunijuurekset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s