Se makoisampi makaronilaatikko

Makaronilaatikon kohdalla en vielä ole saanut soijarouhetta perheelle läpi, joten tämä tulee lihaversiona. Tästä reseptistä viisi henkeä syö kevyesti kaksi päivää niin lounaan kuin päivällisen, – ja ylikin jää. Ja tätä kehtaa tarjota vieraillekin. Kerma, ruohosipuli ja raastettu porkkana nostavat makaronilaatikon maun arkipäiväistä herkullisemmaksi. Reseptistä kiitos kuuluu miehelleni. ❤

Makoisampi makaronilaatikko

800g makaronia
700g jauhelihaa
150g juustoraastetta
3-4 porkkanaa
1 litra maitoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
n. 1 rkl vasikanfondia
1 pussi kuivattua ruohosipulia tai ruukullinen silputtua tuoretta ruohosipulia
suolaa
pippuria
korppujauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
öljyä

Ruskista jauheliha ja sekoita siihen 1 rkl tomaattipyreetä. Keitä makaronit ohjeen mukaan. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Voitele vuoat öljyllä (meillä ovat käytössä 1,5 L ja 2 L Uunikokkivuoat). Lado kerroksittain ensin makaronia, sitten jauhelihaa, porkkanaraastetta, ruohosipulia ja juustoa. Täytä vuoka pintaan asti, päällimmäiseksi kerros makaronia. Vatkaa sekaisin munat, maito, kerma ja vasikanfondi. Mukaan voi laittaa halutessa suolaa ja pippuria, mutta ole varovainen suolan kanssa fondin tuodessa suolaisuutta. Kaada munamaito vuokaan kunnes sitä on melkein pintaan asti. Jos munamaito ei riitä, lisää pelkkää maitoa kunnes neste on lähes vuoan pinnassa. Ripottele päälle juustoa ja n. 5-6 rkl korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa suunnilleen 45 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s