Valvotaanko teilläkin? 5 vinkkiä: Varaa kaappiin aina näitä

Meillä on kuluneen kahdentoista kuukauden aikana nukuttu ehkä kourallinen kokonaisia öitä. Joillekin osuu huonounisia lapsia, meille osui lottovoitto kaikilla kolmella kerralla. Kun valvoo vuosikausia enemmän tai vähemmän, huomaa miten tärkeitä ihan pienet asiat voivat olla.

Valmisruoka. Kaappiin nuudeleita, pakastimeen pizzaa, ihan mitä tahansa, mikä säilyy useamman kuukauden. Sitä päivää varten, kun keskityt vain selviämään jotenkin iltaan asti lasten kanssa etkä jaksa mitään ylimääräistä. Pizza uuniin ja herkullisen monipuolinen lounas on toisten äitien tekemää.

Kahvia. Ja suodatinpusseja. Jos kahvimaito on kroonisesti loppu väärällä hetkellä, varaa kaappiin maitojauhetta. Hyvä kahvi pelastaa, jos ei elämiä, niin päiviä.

Uusia lastenohjelmia. Me satuimme juuri paria päivää aiemmin vierailemaan kirjastossa, josta mukaan tarttui lapsille uusia ohjelmia. Joskus olen myös ostanut varastoon elokuvia ja pistänyt pyörimään uuden leffan kesken sairastuvan tai väsyneen päivän.

Koko päivä yökkäri päällä ja piirrettyjä kolmatta tuntia. Tänään me ei tehdä mitään mitä ei jakseta.
Uusia kirjoja, uusia lastenohjelmia. Onneksi viimeisin retkipäivä osui kirjastoon!

Uudet tavarat. Jos tavaraa ei ole liikoja, voi pitää jemmassa paria uutta värityskirjaa tai leluakin hätätapausta varten.  Jos tavaraähky ahdistaa, muista aiempi vinkkini vain harvoin saatavilla olevista tavaroista täältä: https://silmapussitee.com/2019/07/02/silmapusseja-eli-selviytymispaketti-valvoneelle/

Pieniä herkkupaloja. Itselle ja lapsille. Välipala korvattiin kekseillä sekä myslipatukoilla ja äiti söi piilossa vähän suklaata. Lapset viihtyivät hyvin herkkuja nakerrellessaan ja lohtukahvi maistui ihanalta mustikkasuklaan kera.

Bonuksena: pyri pitämään koti aina kohtalaisen siistinä jos sotku ärsyttää! Mikään ei masenna väsyneenä kuin kaaos ja tekemättömät kotityöt. Täällä odottelisi tiskivuorten sisustama keittiö, pesemättömiä kestovaippoja pursuava pyykkitynnyri, puhtaat pyykit narulla ja yleinen lapsiperheen sekamelska.

Miten näin pääsi käymään? TAAS?!

Tekisi lähinnä mieli ryömiä piiloon kaaoskasoja, mutta eivätpä ne sieltä itsekseenkään siistiydy. Jos nyt voisi valita supervoimaksi superpirteyden vai kyvyn siivota ajatuksen voimalla, kumman ottaisi? Kumman sinä ottaisit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s