Sipulinen ruskeakastike

Helppoa, nopeaa ja erittäin maukasta. Kastike saa suolaisuuden vastapainoksi ihanan pehmeäksi ja makeahkoksi haudutetun sipulin. Omasta mielestäni kastike on parhaimmillaan perunamuusin kanssa.

1 pienehkö sipuli tai puolikas isoa
1-2 rkl voita
1,5-2 dl vettä
0,5 dl kermaa
1-1 1/2 rkl vasikanfondia
1 rkl ketsuppia
1 rkl tomaattipyreetä (voit kokeilla aluksi vähempääkin määrää. Tämä tuo sopivaa kirpeyttä ja hapokkuutta.)
Myllystä muutama ropsaus jauhettua mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja + kylmää vettä (suuruste)

Hienonna sipuli ja kuullota keskilämmöllä 3-5 min voissa. Sipuli saa pehmetä ja saada makeutta voin vastapainoksi. 1 rkl on yleinen ohjeistus, mutta jos haluat ihanan pehmeän ja samettisen lopputuloksen, pistä pannulle voita kunnon köntti. Lisää kuuma vesi, vasikanfondi ja kerma. Sekoittele. Lisää ketsuppi ja tomaattipyree. Anna hetki hautua miedolla lämmöllä ja valmista sillä välin suuruste mittaamalla vehnäjauho lautaselle ja lisäämällä n. 0,5 kylmää vettä. Sekoita vehnäjauho täysin tasaisesti veteen. Lopputuloksen pitäisi olla paksuhkoa ja vellimäistä. Kuumenna kastike kevyesti pulpahtelevaksi ja kaada ohuena nauhana suurustetta haluttu määrä kastikkeeseen samalla sekoittaen. Itse käytän valmista suurustetta suunnilleen ruokalusikallisen nestedesiä kohden. Tarkista maku. Kasvisversion saat vaihtamalla vasikanfondin kasvisfondiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s