Paras pastakastike, jota en syö

Blogissani starttaa uudet kategoriat Kotiruokaa ja Reseptitiistai. Kuvat ovat silmäpussien takaa napattuja kännyräpsyjä. Reseptien pääpaino on helppoudessa ja edullisuudessa.

Meillä joudutaan vähän väliä pohtimaan, mitähän laittaisi ruuaksi? On valvottuja öitä, väsyneitä päiviä ja mielikuvitus ei riitä pastapussia pidemmälle. Selailen netistä viikon ruokalistoja, lehteilen reseptikirjoja ja lasken mielessäni mihin asti budjetti ja pää kestää. Ruuan pitäisi valmistua helposti ja nopeasti ja olla edullista. Niin ihania ja herkullisia reseptejä kuin löytääkin, energia ei aina riitä. Ja vaikka valmistusaika olisi näennäisen pikainen, liian monet työvaiheet keskeytyksineen pahimmillaan triplaavat ajan ja lopulta kolme nälkäistä kiljuu ja tappelee ja ruoka on tunnin myöhässä.

En varmasti ole ainoa, joka kaipaisi valmista ruokaviikkoa, ­- tai edes yhtä inspiraatiopäivää viikossa.  Niinpä joka viikko pyrin valmistamaan edullisen ja vaivattoman ruuan resepteineen. Toivottavasti löydätte näistä valmiin idean tai jalostuskelpoisen vaihtoehdon.

Ensimmäisenä reseptinä ”Maailman paras pastakastike.”. Näin esikoinen sen nimesi, mutta luonamme vierailleet pikkuvieraat sanoivat ”Yök, en syö”. Sovitaan siis, että se on ”Paras pastakastike, jota en syö.”.

Paras pastakastike, jota en syö

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita sipulin kuullottamiseen
1-2 porkkanaa (kuori ja pilko valmiiksi)
1 ½ dl soijarouhetta
1-1 ½ kasvisliemikuutiota (riippuen miten suolaisesta tykkää. Tähän saa helposti murustettua liemikuutiota lisää.)
1 prk tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyreetä halutessa
1 dl kermaa halutessa
Ripaus jauhettua mustapippuria

Laita ensin soijarouhe ohjeen mukaan tekeytymään. Itse maustan jo valmistusvaiheessa soijarouhetta puolikkaalla liemikuutiolla. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli voissa. Kippaa soijarouhe sekaan ja paistele pari minuuttia. Lisää 1-2 dl kiehuvaa vettä, liemikuutio tai sen puolikas ja porkkanat. Anna porista miltei kypsäksi ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää lopuksi tomaattimurska ja notkista makua halutessasi kermalla. Tarjoa pastan (ja pakollisen ketsupin) kanssa. Tästä ohjeesta söi meillä 1 aikuinen ja 1, 3 ja 5 v kaksi kertaa.

Annos aikuiseen makuun.

Joko maailman parasta tai pahinta. Kurkut voi sentään syödä, – jos saa jälkiruokaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s