Helppo kanakeitto

Törmäsin tähän ruokaan eräässä ravintolassa alkuruokana kauan sitten ja muuntelin tästä helpon ja maukkaan oman versioni. Parasta on, että tätä voi tarjota joko alkuruokana, pääruokana leivän kanssa tai tuunata tuhdimman sopan lisäämällä perunaa ja porkkanaa. Resepti ei ole kanan ja fondin vuoksi halvimmasta päästä, mutta jos sen tekee tuhdimpana versiona, annoksen hinta putoaa reilusti.

Helppo kanakeitto alkuruokana

1 pieni sipuli
1 prk maissia (340 g/285 g)
250-300 g broilerin fileesuikaleita
2-3 rkl kanafondia
litra vettä
2-4 rkl voita, riippuen miten tykkäät paistaa sipulin ja kanan
Suurustetta (Maizena tai vehnäjauho)
Kevätsipulia koristeluun (ei pakollinen)

Kuumenna pannulla 2 rkl voi ja kuullota sipuli pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja kypsennä. Kuumenna sillä välin litra vettä. Lisää kiehuvaan veteen kypsät kanasuikaleet ja sipuli, maissi ja kanafondi. Keitto saa kevyesti kiehua. Laita syvälle lautaselle 2 rkl vehnäjauhoja ja lisää puolisen desiä kylmää vettä. Sekoita ja muussaa jauhoja kunnes ne ovat sekoittuneet täysin veteen. Lisää varovasti tarvittaessa vettä. Lopputuloksen pitäisi olla paksuhkoa ja vellimäistä. Kaada suuruste keiton sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Varo ettet tee liemestä liian paksua. Liemi sakenee hiukan ja se kuuluu asiaan. Jos käytät Maizenaa, noudata pakkauksen ohjetta. Kuumenna tarvittaessa. Koristele silputulla kevätsipulilla.

Suurusteen tulisi näyttää suunnilleen tältä. Sileää, paksuhkoa ja vellimäistä.

Pääruokana:

1 iso sipuli
5 perunaa
2-3 isoa tai 5-6 pientä porkkanaa
450 g broilerin fileesuikaleita
1 ½ isoa purkkia maissia (340 g/285 g) tai yksi iso ja toinen pieni
5-6 rkl kanafondia
2 litraa vettä (noin, voi lisätä tarvittaessa)
4 rkl voita
Suurustetta
Kevätsipulia koristeluun (ei pakollinen)

Kuori, huuhtaise ja paloittele perunat ja porkkanat. Pilko sipuli. Laita kattilaan kuumenemaan 2 rkl voita. Laita vettä valmiiksi kiehumaan. Kuullota ensin hetki sipulia ja lisää sitten kasvikset joukkoon. Sekoittele välillä, mutta anna osan ottaa ihan hieman väriä, tämä irrottaa paremmin makua keittoon. Lisää kiehuva vesi ja fondi. Anna porista kevyesti n. 15 min ja paista sillä välin kanasuikaleet ja kiehauta tarvittaessa lisää vettä. Lisää kana ja maissit keittoon. Valmista suuruste, itse käytin 4 rkl vehnäjauhoja. Lisää kylmää vettä varovasti ettei seoksesta tule liian vetistä. Kaada nauhana keiton sekaan samalla sekoittaen. Tarkasta, että perunat ovat kypsiä ja keitä miedolla lämmöllä jos perunat kaipaavat vielä pehmetä.
Tästä keitosta tykkäävät meillä poikkeuksetta kaikki!

Keitto saa herkullisen makunsa maissista ja esipaistetuista kasviksista.

Kaipaatko vaihtelua? Kokeile lisätä hiven makeaa chilikastiketta tai kermaa.

One thought on “Helppo kanakeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s