Helppo ja maukas currywokki

Usein currywokkien resepteissä törmää pitkään tarvikelistaan ja moniin työvaiheisiin. Lisäksi joskus eksoottisempi mauste saa lapsissa ensimmäisinä kertoina ”En syö”-reaktion. Mauthan tunnetusti vaativat totuttelua ja useita maistamiskertoja. Niinpä kehittelin mahdollisimman lapsiystävällisen currywokin, jota voi lasten tottuessa jatkuvasti varioida eteenpäin.

Currywokit ovat muutenkin suosikkejani, koska niitä voi varioida lähes loputtomiin. Yksinkertaisimmillaan kanaa/perunaa, hunajaa, currya, vettä, kermaa, liemikuutio, sipulia ja paistamiseen voita. Lisähöystöä tuovat esimerkiksi paprika, parsakaali, kukkakaali, omena tai persikka. Mausteissa voi testata jeeraa, eli juustokuminaa, kanelia omenakuutioiden ja rusinoiden kanssa, chiliä, makeaa chilikastiketta ja inkivääriä.

Mifusuikaleita en saa millään tässä toimimaan. Ne jäävät aina kuiviksi ja kitkeriksi. Niinpä teen kasvisversion perunasta ja kukkakaalista. Tästä reseptistä syö riisin kera 5 henkeä 2 päivää (lounas ja päivällinen). Tosin mies syö lounaan töissä.

Simppeli currywokki

300 g kanasuikaleita ja/tai muutama peruna ja kukkakaali
5-6 kiinteää perunaa ja kukkakaali jos teet pelkän kasvisversion
1-2 punaista suippopaprikaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita sipulin kuullottamiseen
2 dl kermaa
2-3 reilua rkl Patak’s Mild curry curry paste
1-2 tl curryjauhetta
1- 1 ½  liemikuutio tai fondikuutio tai tujaus fondia (kana tai kasvis)
3-4 dl vettä
1-2 rkl hunajaa

Kuori ja paloittele perunat. Pilko kukkakaali. Laita perunat porisemaan vähän suolattuun veteen paloiteltuina n. 5 min, lisää sitten kukkakaali kolmeksi minuutiksi. Kiehumisen aikana silppua sipuli ja valkosipuli. Jos et käytä valkosipulinpuristinta, painele valkosipulin aromit esiin veitsen lappeella. Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa. Laita sekaan perunat ja kukkakaali ja paistele hetki. Älä kääntele liian usein! On tarkoituskin irrottaa makua ja ottaa paistopintaa, mutta varo käräyttämästä. Lisää 3-4 dl vettä. Murenna sekaan liemikuutio tai fondia/fondikuutio sekä curryt. Kaada sekaan kerma, hunaj ja sekoita. Hunaja korostaa curryn makua. Anna imeä makuja ainakin 5 min. Ei haittaa jos perunat hieman pehmenevät ja hajoavat, se tuo kastikkeeseen sakeutta. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.

Tämä on meidän lasten suosikki kaikessa yksinkertaisuudessaan. Voita, kermaa, currya ja vähän kasviksia. Jos haluat annoksesta riittoisan, tarjoile riisin kanssa. Perinteisesti basmatiriisi sopii kaikkein parhaiten mausteisen intialaisen ruuan kanssa.

One thought on “Helppo ja maukas currywokki

  1. Päivitysilmoitus: Hurmaavan raikas mintturaita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s