Paistettua nuudelia, tofua ja wokkivihanneksia

Tämä kehittelemäni marinadi/kastike on meillä todellinen hitti. Aiemmin lorauttelin aina maun mukaan kastikkeeseen aineksia, mutta blogia varten mittasin muutamaan kertaan, jotta sain melko takuuvarmasti määrät kohdilleen. Itämaisen maun salaisuus on seesamöljy. Se antaa ruualle ihanan pehmeän ja pähkinäisen maun. Kastike on parhaimmillaan nuudelin kanssa, mutta etenkin jos vihannekset sekoittaa nuudelin kanssa, se yksistään riittää maustamaan ruuan.

Marinadi/kastike

6 rkl seesamöljyä
3 rkl soijaa
2 rkl hunajaa maun mukaan
2 valkosipulin kynttä

wokki

1 sipuli
1 parsakaali
1 makea suippopaprika
2-3 porkkanaa
1 tlk bambunversoja
1 tlk vesikastanjaa
1 pkt (250 g) tofua
1-2 rkl voita sipulin ja tofun paistamiseen

1 pkt Blue dragon wholewheat noodles
(keitä pakkauksen mukaan yksi kerä nuudelia ruokailijaa kohden)

Mittaa ensin kastikeainekset ja lisää hienonnettu valkosipuli. Jos et käytä valkosipulipuristinta, muista painella veitsen lappeella aromit esiin valkosipulista. Jätä kastike tekeytymään ja pilko tofu. Laita tofu rasiaan ja laita marinadiksi 2-3 rkl kastiketta. Sekoittele tofua välillä. Jostain syystä tofuni imaisee aina kaiken suolan, joten marinoin sitä enintään puolisen tuntia.

Leikkaa renkaiksi tai hienonna sipuli. Suikaloi porkkana pitkiksi suikaleiksi, pilko paprika ja leikkaa irti parsakaalin kukinnot. Laita paistokasari tai wokkipannu kuumenemaan. Lisää kuumalle pannulle voi ja kuullota hetki sipulia. Lisää tofu. Paista keskilämmöllä tofulle paistopintaa ja siirrä sitten tofu ja kuullotettu sipuli hetkeksi syrjään. Lisää pannulle hieman seesamöljyä ja kasvikset. Kaada noin puolet kastikkeesta sekaan. Paista 10-15 min, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Paistoajan loppupuolella kannattaa jo alkaa valmistaa nuudelia.

Keitä nuudelit miltei kypsiksi ja valuta. Lorauta toiseen paistokasariin hieman seesamöljyä ja kääntele hetki nuudeleita. Valuta loppu kastike nuudelien sekaan ja paista välillä käännellen 2-3 minuuttia. Maista, että nuudeli on varmasti imenyt kastiketta. Jos nuudeli uhkaa kuivahtaa, lisää hieman seesamöljyä. Nuudeli saa jäädä kosteaksi ja hieman öljyiseksi.

Tarjoile joko erillään tai sekoita kaikki yhteen.

VINKKI Voit tehdä myös pelkän paistetun nuudelin muun ruuan lisukkeeksi. Tällöin riittää kastikkeeseen:

2 rkl seesamöljyä
1 rkl soijaa
1-1 1/2 teelusikallinen hunajaa
1 hienonnettu valkosipulinkynsi

Nuudelin kanssa:

1 pieni sipuli
 1-2 valkosipulin kynttä
1 suippopaprika
1 rkl voita paistamiseen

Leikkaa tai hienonna sipuli ja viipaloi valkosipuli siivuiksi. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää etukäteen pilkottu suippopaprika. Kaada hieman alle puolet kastikkeesta joukkoon ja paista keskilämmöllä, kunnes paprika on hieman pehmennyt. Lisää sekaan valutettu nuudeli ja loput kastikkeesta. Paista kuten yllä.

 Vaihtelua? Lisää nuudelien joukkoon tai wokkiin myös keltaista ja vihreää paprikaa.

VINKKI 2 Itse teen kastiketta aina hieman reilummin, sillä lapset rakastavat sitä ja haluavat usein vielä valmiin annoksen päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s