Värikäs jauhelihakastike

Normaalisti kasviksia nirsoileva kuopukseni suorastaan ahmi tätä kastiketta perunamuusin kanssa, joten vahva suositus perheisiin, joissa kasviksille nyrpistetään nenää.

400g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 porkkanaa
½ kesäkurpitsa
2 dl kermaa
3 rkl vasikanfondia
2 rkl voita
halutessa ripaus (n. 1 tl) jauhettua mustapippuria

Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi kulhoon. Kuori sipuli ja hienonna. Mittaa pannulle ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulisilppua pari minuuttia. Siirrä voista makua ottaneet sipulit hetkeksi lautaselle. Laita ruokalusikallinen voita pannulle ja ruskista jauheliha. Lisää sekaan sipulit ja raaste. Sekoita joukkoon fondi ja paistele hetki. Lisää kerma ja halutessa mustapippuri. Anna hautua suunnilleen viitisen minuuttia, kunnes raaste on hieman pehmennyt. Tarjoile pastan tai perunamuusin kanssa.

Vinkki! Voit tehdä raastetta reilummin ja tarjota lisukkeena ruuan kanssa. Myös jos kesäkurpitsa ja porkkanat ovat olleet tuhdimpaa tekoa, ei kaikkea kannata lisätä kastikkeen sekaan vaan silmäillä milloin sitä on sopivasti ja rouskuttaa loppu ruuan sivussa.

Jauhelihakastike saa väriä ja vaihtelua kasviksilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s